Estland

LANDET MED ØSTERSJØENS MYSTERIER

Estland, en juvel i Østersjøens krone, byr på en reise full av overraskelser og skatter som er vel verdt å oppdage. Dette lille landet i Nord-Europa har en historie som strekker seg over tusen år tilbake, og det er et sted hvor moderne bekvemmelighet møter gammeldags sjarm på en måte som er helt unik.

Tallinn, hovedstaden i Estland, er tatt ut fra en historiebok og en av Europas best bevarte middelalderbyer. Gamlebyen er omgitt av en bymur som reiser seg opp av havet og brosteinsbelagte gater som slynger seg mellom pittoreske bygninger i pastellfarger. Her kan du spasere langs de brosteinsbelagte gatene som har vært hjem til riddere og kjøpmenn i århundrer, besøke det imponerende Toompea-slottet og nyte utsikten fra åsene i Alexander Nevsky-katedralen.

Estland er også kjent for sitt vakre naturlandskap. Den estiske skogen, som dekker nesten halvparten av landets overflate, er et fristed for dyreliv og en fryd for naturelskere. Nasjonalparker som Lahemaa og Soomaa tilbyr en mulighet til å utforske mangfoldet av den baltiske naturen, med våtmarker, myrer og skoger. Og langs den estiske kysten venter overraskende hvite sandstrender og pittoreske fiskelandsbyer der tiden ser ut til å ha stått stille.

Estisk mat er en annen del av landets sjarm. Prøv de lokale spesialitetene, som surstrømning, blodpudding og estisk ost, sammen med et glass Vana Tallinn, nasjonallikøren. Det estisk kjøkkenet er en smaksrik blanding av tradisjonelle smaker og moderne kreativitet, og du vil garantert finne noe som tilfredsstiller smaksløkene dine.

Estland er også kjent for sin rike kulturscene, med mange teatre, kunstgallerier og musikkfestivaler som finner sted hele året. Enten du er interessert i klassisk musikk, moderne kunst eller tradisjonell estisk sang og dans, vil du finne noe for din smak.

   

Tilbud

Hotell